S med nyt Uber-forslag: Vil ikke være den dømmende magt

NYT FORSLAG: DF, Enhedslisten og SF går for langt med deres Uber-forslag, mener Socialdemokraterne. Partiet fremsætter derfor sit eget, når Folketinget tirsdag diskuterer taxatjenesten Uber.

Socialdemokraterne kan ikke støtte Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF's forslag om Uber, når Folketinget tirsdag skal debattere taxatjenesten.

De tre partier går nemlig for langt med deres forslag, lyder det fra Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn.

”Man går for langt i retningen af, at Folketinget pludselig bliver den dømmende magt. Vi skal ikke til at være den dømmende magt. Vi skal vente og se, hvad domstolen siger,” siger han.

I stedet fremlægger Socialdemokraterne sin egen tekst til vedtagelse, hvor man vil afvente den nødvendige afklaring, som en domstolsafgørelse kan give.

Domstolen er netop i færd med at behandle en anmeldelse af Uber for overtrædelse af taxiloven.

Rasmus Prehn peger på, at man ellers på mange punkter er enige med Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF.

”Vi siger ligesom dem, at vi ikke vil finde os i social dumping, og at ulovligheder skal stoppes. Vi er parate til at lave en taskforce, der sikrer, at der bliver betalt skat og der er ordentlige vilkår. Der står vi helt på linje med dem,” siger han.

Men derudover vil Socialdemokraterne i sit forslag også se på eventuel ny lovgivning med henblik på at inddrage nye teknologier, der kan sikre forbrugervenlighed, udnytte flere ressourcer og sikre større miljøvenlighed.

”Det er ikke fordi, vi vil lovliggøre Uber. Men vi har bare denne fremadrettede dimension med. Samtidig med, at vi får nævnt miljø og trængslen, som de partier slet ikke nævner,” siger Rasmus Prehn.

Han håber på, at de tre partier vil ende med at stemme for Socialdemokraternes tekst, hvis de ikke får deres egen vedtaget.

Der er ikke noget, der tyder på, at de tre partier får flertal for deres forslag, da ingen andre partier bakker op.

Venstre, Liberal Alliance, Radikale og Konservative præsenterer også en fælles vedtagelsestekst. De vil også afvente en afklaring fra domstolen. Derudover kvitterer de for, at regeringen fremsætter et forslag til modernisering af taxilovgivningen med henblik på at sikre plads til innovation og nye teknologier.

Forrige artikel EL: Ny taskforce skal stoppe Uber EL: Ny taskforce skal stoppe Uber Næste artikel Thorning siger farvel: Her er hendes karriere i billeder Thorning siger farvel: Her er hendes karriere i billeder