Regeringen udskyder igen reform af mediestøtten

UDSAT: Kulturministeren har udsat forhandlingerne om omlægning af mediestøtten til efter sommerferien.

Regeringen har onsdag besluttet at udsætte drøftelserne om mediestøtten og forhandlingerne om en ny medieaftale for 2012-2014 til efter sommerferien.

Mediestøtten er en del af den samlede erhvervsstøtte. Regeringen har fortsat overvejelser om, hvordan besparelserne på erhvervsstøtten på to milliarder kroner, der følger af regeringsgrundlaget, skal udmøntes. 

Med andre ord ved kulturminister Uffe Elbæk (R) stadig reelt ikke, hvor mange penge, han har at gøre godt med i forhold til demokratioplysning fra danske medier. 

"Hvad angår drøftelserne om en ny mediestøtteordning gælder, at vi på grund af fortsatte overvejelser på erhvervsstøtteområdet har besluttet at udsætte forhandlingerne til efter sommerferien. Desuden står sommeren for døren.

Jeg synes, at det er vigtigt, at vi ikke sætter forhandlinger i gang, som vi ikke kan afslutte i et samlet forløb. Derfor har jeg besluttet, at vi igangsætter forhandlingerne om både mediestøtten og en ny medieaftale umiddelbart efter sommerferien. På den måde får vi tid til at gennemføre seriøse drøftelser på et afklaret grundlag og uden hastværk.

Jeg ser frem til at kunne påbegynde arbejdet. Forhåbentligt kan vi få en god og konstruktiv dialog, så vi kan blive enige om hovedlinjerne i det fremtidige mediebillede," siger kulturministeren i en pressemeddelelse.

Der skal forhandles om de årligt 400 millioner kroner, der i dag gives til dagblade i distributionsstøtte. Der er politisk enighed om at ændre ordningen til en produktionsstøtte, som nye medietyper også kan få andel i. Regeringen overvejer at beskære rammen med 40-80 millioner kroner som led i generelle besparelser på erhvervsstøtten. 

Forrige artikel Vælgerne støtter skattereformens omvendte Robin Hood Vælgerne støtter skattereformens omvendte Robin Hood Næste artikel Forsvarsforbehold splitter danskerne Forsvarsforbehold splitter danskerne