Rasmus Helveg Petersen får ny direktørpost

JOBSKIFTE: Tidligere radikal mininister Ramus Helveg Petersen bliver direktør i Institut for Flerpartisamarbejde fra nytår.

Rasmus Helveg Petersen bliver ved årsskiftet ny direktør i Institut for Flerpartisamarbejde (DIPD). Instituttet arbejder for at fremme demokratiet i 12 udviklingslande.

”Det er afgørende vigtigt arbejde, der foregår i DIPD. Når vi fremmer demokrati i verden, er det en direkte vej til også at fremme fred, stabilitet, vækst og fremme af for eksempel kvinders rettigheder. Jeg er stolt over at skulle være direktør for DIPD,” siger han i en pressemeddelelse.

Rasmus Helveg Petersen er tidligere udviklingsminister og klima- og energiminister. Han har også tidligere arbejdet med udviklingsspørgsmål for Folkekirkens Nødhjælp og flere andre organisationer. 

Ved sidste folketingsvalg tabte han partiets eneste mandat i Sjællands Storkreds med halvt så mange personlige stemmer til Zenia Stampe.

Det er en enig bestyrelse, der har ansat den 48-årige journalist og tidligere politiker. Henrik Bach Mortensen, bestyrelsesformand for instituttet, mener, at man har fundet den helt rette mand til jobbet.

”Rasmus Helveg Petersen skal være med i udviklingen af strategien for de kommende års arbejde med at fremme de politiske partiers rolle i forhold til demokrati og respekt for menneskerettigheder,” siger han i en pressemeddelelse.

Til daglig kaldes instituttet DIPD efter dets engelske navn, Danish Institute for Parties and Democracy.

Forrige artikel Overblik: Sådan vil regeringen fordele satspuljen Overblik: Sådan vil regeringen fordele satspuljen Næste artikel Prøv quizzen: Har du fulgt med? Prøv quizzen: Har du fulgt med?