Radikale har fundet Rohdes efterfølger som næstformand i Præsidiet

ROKADE: Efter sin afgang fra Radikale Venstre overlader Jens Rohde næstformandsposten i Folketingets Præsidium til Rasmus Helveg Petersen. 

Rasmus Helveg Petersen (R) er ny næstformand i Folketingets Præsidium.

Han overtager posten efter Jens Rohde, som i sidste uge valgte at melde sig ud af Radikale Venstre og nu er løsgænger i Folketinget.

Det skriver Rasmus Helveg Petersen på Facebook.

"Jeg er indtrådt i Folketingets Præsidium som de radikales repræsentant. Dermed skal jeg lede debatter og afstemninger fra den høje stol. Det glæder jeg mig til! I dag fik jeg en god introduktion til arbejdet af formand Henrik Dam Kristensen," skriver han.

Forlod partiet i protest
Næstformandsposten i Folketingets daglige ledelse blev ledig, da Jens Rohde i protest forlod partiet, som han mener er blevet for yderligtgående.

"Man kan ikke både være aktivist og have det som selvstændig målsætning at lave brede forlig. Jeg hører til dem, der vil det sidste, fordi et demokrati altid skal måles på sin evne til at høre og beskytte mindretallet," skrev han på Facebook i sidste uge.

Få dage senere meddelte også Ida Auken sin afgang fra Radikale Venstre og meldte sig i stedet under Socialdemokratiets faner.

Hun forklarede, at beslutningen skyldes grundlæggende uenighed med den nye ledelse, som ifølge Auken har bevæget partiet væk fra midten af dansk politik. 

Forrige artikel Mads Krogsgaard Thomsen bliver ny direktør i Novo Nordisk Fonden Næste artikel Skive ansætter ny kommunaldirektør