Paradigmeskiftet vedtaget efter to timer lang debat i Folketinget

HJEMSENDELSE: Der blev krydset politiske klinger under sidste behandling af paradigmeskiftet. Racismekortet blev trukket, og uenigheden mellem oppositionspartiernes udlændingepolitik blev tydelige.

Fremover skal der fokus på at sende flygtninge hjem i stedet for at integrere dem i det danske samfund.

Det står klar efter et flertal i Folketinget torsdag eftermiddag stemte lovpakke L140 – bedre kendt som paradigmeskiftet – igennem.

Vedtagelsen betyder blandt andet, at retskravet på en permanent bolig til flygtninge bliver afskaffet, et loft over familiesammenføringer og integrationsydelsen skifter navn til selvforsørgelses- og hjemrejseydelse og bliver samtidig sat ned.

Resultatet er ikke overraskende, da det længe har stået klart, at DF og Socialdemokratiet ville stemme for regeringens lovpakke. Men selvom tredjebehandling af lovforslag normalt er en ren formsag, blev det til en to timer lang debat i salen.

Debatten viste glimt af, hvordan oppositionspartierne med Socialdemokratiet i spidsen kan få vanskeligt ved at finde fælles sag i udlændingepolitikken, hvilket blandt andre Martin Henriksen (DF) også brugte anledningen til gentagne gange at påpege.

Socialdemokratiet glimrede samtidig ved sit fravær, da de som det eneste parti uden for regeringen undlod at stille sig op på talerstolen.

Racismekortet blev trukket
Alternativet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre stemte som de eneste partier nej til aftalen. Samtlige partier brugte da også lejligheden til at gå på talerstolen, kritisere aftalen og forsøge at overtale Socialdemokratiet til at skifte side og stemme nej.

Socialdemokratiet har blandt andet kritiseret den del af lovforslaget, der handler om at sætte integrationsydelsen ned, men valgte alligevel at stemme for det samlede forslag.

Der var strøm i den to timer lange debat, og Enhedslistens Pelle Dragsted anklagede på et tidspunkt DF's Kenneth Kristensen Berth for at udtale sig racistisk og generaliserende over for den muslimske befolkning. Den bemærkning fik Folketingets formand Pia Kjærsgaard til at skride ind.

(Artiklen fortsætter under videoen)

 

Lovforslaget træder i kraft allerede fra 1. marts 2019. Dele af lovforslaget vil dog træde i kraft på forskellige tidspunkter over de næste to år.

Hele tredjebehandlingen kan ses her.

 

Følg L 140
(Udlændinge- og Integrationsministeriet)

21/2
2019
22/2
2019
21/2
2019
21/2
2019
21/2
2019
19/2
2019
4/2
2019
24/1
2019
15/1
2019

Forrige artikel Alt tyder på smalt og hurtigt forlig om sundhedsreform Alt tyder på smalt og hurtigt forlig om sundhedsreform Næste artikel Vægttab, mistrivsel og berusede beboere: Her er detaljerne bag Sjælsmark-rapport Vægttab, mistrivsel og berusede beboere: Her er detaljerne bag Sjælsmark-rapport