Ordførerrokade i Socialdemokraternes folketingsgruppe

ORDFØRERSKABER: Flemming Møller Mortensen bliver Socialdemokraternes nye sundhedsordfører i stedet for Sophie Hæstorp Andersen. Desuden får Jesper Petersen en række udvalgsmedlemskaber, men ingen ordførerposter.

På et gruppemøde torsdag gennemførte den socialdemokratiske folketingsgruppe en mindre ordførerrokade. 

Sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen, der også er partiets spidskandidat til regionsrådsvalget i Region Hovedstaden, stopper som ordfører. Partiets nye sundhedsordfører bliver i stedet den hidtidige formand for Folketingets Sundhedsudvalg, Flemming Møller Mortensen.

"Der er ingen tvivl om, at dette er en drømmepost. Sundhedsområdet er helt afgørende for mig. Sundhed og trivsel er forudsætningen for det gode liv, som alle har ret til. Jeg glæder mig til at videreudvikle Socialdemokraternes sundhedspolitik," siger Flemming Møller Mortensen i en pressemeddelelse. 

SF’s tidligere politiske ordfører Jesper Petersen, som i slutningen af marts forlod SF og meldte sig ind hos Socialdemokraterne, tildeles ikke nogle ordførerskaber. Han bliver dog medlem af en række udvalg for Socialdemokraterne.

De nye udvalgsposter glæder Jesper Petersen: 

“Jeg er glad for udvalgsposterne og glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Der er både områder, jeg kender godt og andre, hvor jeg vil få mulighed for at opdyrke nyt land og komme ind i nogle sager, jeg ikke har arbejdet meget med før. Hvilke aspekter af de forskellige udvalg, jeg skal arbejde særligt med, skal jeg nu afklare sammen med ordførerne og de øvrige socialdemokratiske medlemmer af de forskellige udvalg. Jeg er glad for at blive vist tillid til, at jeg kan bidrage på disse områder," siger han i en pressemeddelelse.

Jesper Petersen bliver medlem af følgende udvalg:

  • Skatteudvalget (erstatter Pernille Rosenkrantz-Theil)
  • Transportudvalget (erstatter Torben Hansen)
  • Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser (erstatter Magnus Heunicke)
  • Klima-, Energi- og Bygningsudvalget (erstatter Ole Hækkerup)
  • Retsudvalget (erstatter Jacob Bjerregaard)
  • Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (erstatter Benny Engelbrecht)
  • By- og Boligudvalget (erstatter Sophie Hæstorp Andersen)
  • Færøudvalget (erstatter Jacob Bjerregaard)

 

Forrige artikel Foreninger og ekspert frygter ældreflugt fra lærerværelserne Foreninger og ekspert frygter ældreflugt fra lærerværelserne Næste artikel Milliardregning truer stadig fjernvarmen Milliardregning truer stadig fjernvarmen