Nye Borgerlige får plads i Vejle og Sønderborg

Holger Gorm Petersen fra Vejle Byråd skifter til Nye Borgerlige. Samme gælder for Karsten Høyer Grau fra Sønderborg.

Både Holger Gorm Petersen og Karsten Høyer Grau har en fortid hos Dansk Folkeparti. Nu skifter begge lokalpolitikerne til partiet Nye Borgerlige, der således fremover vil være repræsenteret i både Vejle og Sønderborg Byråd samt Region Syddanmark.

Holger Gorm Petersen blev 2014 ekskluderet fra Dansk Folkeparti og har siden repræsenteret sit eget nystiftede parti, Vejle Folkeparti, i både byrådet og regionsrådet.

Karsten Grau kommer modsat direkte fra Dansk Folkeparti og begrunder skiftet til Nye Borgerlige med ønsket om en mere nationalkonservativ linje.

Formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund fortæller til Jyske Vestkysten, at der afholdes pressemøde torsdag, hvor de nye medlemmer præsenteres. Hun udtaler desuden til TV Syd:

”Vi oplever en stærk interesse for vores politik blandt borgerlige byrådsmedlemmer over hele landet. Vores kombination af en stærk værdipolitik kombineret med en borgerlig økonomisk politik med fokus på lavere skatter, styrket kommunalt selvstyre og mindre bureaukrati har tydeligvis været savnet," lyder det fra Pernille Vermund.

Partiet har endnu ikke været opstillet til valg, men arbejder i øjeblikket på at indsamle de omkring 20.000 underskrifter, der kræves for at blive opstillingsberettiget til Folketinget.

Forrige artikel Nyt organ skal skabe gennemsigtighed på kødmarkedet Næste artikel Flemming Rose er slået til ridder i Frankrig