LA vil have Irak-dokumenter frem

KOMMISSION: Regeringen kan komme i mindretal med et beslutningsforslag fra LA, der vil have fremlagt dokumenterne fra den lukkede Irak-kommission.

Da blå blok sidste år genvandt magten, stemte Liberal Alliance for en af V-regeringens første gerninger, nemlig lukningen af Irak-kommissionen.

Nu vil partiet så have offentliggjort det arbejde, som kommissionen nåede at lave. LA stiller derfor et beslutningsforslag, der skal få papirerne frem, skriver Jyllands-Posten.

”Formålet er det helt banale, at åbenhed er den bedste tilgang i et demokrati. Vi ønsker at få aflivet nogle af de myter, som kan opstå, når der er lukkethed i forvaltningen,” siger Liberal Alliances udenrigsordfører, Mette Bock, til Jyllands-Posten.

Hun er indforstået med, at en del af arbejdet er fortroligt og derfor ikke vil kunne blive lagt frem.

Regeringen i mindretal
Forslaget ser ud til at kunne blive vedtaget, da partierne i rød blok er tilhængere af kommissionen. Det var den tidligere regering, der oprettede kommissionen, som blev lukket 2. juli 2015.

Ifølge Mette Bock har hendes parti hele tiden villet have dokumenterne frem. Regeringen skulle dog have chancen for at finde sig til rette.

Den tid er nu gået, mener Bock, der derfor har lavet beslutningsforslaget. Mette Bock er ikke betænkelig ved, at hun ser ud til at bringe regeringen i mindretal.

”Vi lever jo i et parlamentarisk system, hvor en regering skal have et flertal bag sig. Og vi har sådan set givet regeringen rigtig mange muligheder for at gøre noget i denne sag,” siger hun til Jyllands-Posten.

LA vil ud over offentliggørelsen have lavet en liste over samtlige dokumenter, som kommissionen nåede at indsamle og udfærdige.

Forrige artikel JP/Politikens Hus køber Dagbladet Børsen JP/Politikens Hus køber Dagbladet Børsen Næste artikel Radikale vil med i skatteaftale Radikale vil med i skatteaftale