Kommunaldirektør bliver ny topchef for DM

Lau Svendsen-Tune er blevet ansat som ny administrerende direktør for DM. Han tiltræder fra en stilling som kommunaldirektør i Vordingborg Kommune.

DM, der er en akademisk fagforening med over 60.000 medlemmer, har ansat ny administrerende direktør.

Det skriver fagforeningen, som tidligere hed Dansk Magisterforening, i en pressemeddelelse.

Valget er faldet på Lau Svendsen-Tune, der tiltræder fra en stilling som kommunaldirektør i Vordingborg Kommune, hvor han har fungeret de seneste otte år.

“Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af DM. De faglige organisationer er en af hjørnestenene i den danske velfærdsmodel, som for mig altid har været helt unik. Jeg ser frem til sammen med medarbejderne og de politisk valgte i DM at fortsætte arbejdet for at sikre de bedst mulige vilkår for medlemmerne på arbejdsmarkedet, i en tid hvor de kendte strukturer udfordres,” udtaler den kommende direktør i meddelelsen.

Med sig bringer Lau Svendsen-Tune tre årtiers erfaring indenfor det kommunale felt, hvor han har bestredet en række direktørstillinger.

Forinden sin tid i Vordingborg Kommune var han ansat som kommunaldirektør i Hvidovre Kommune. Derudover har han været arbejdsmarked- og socialdirektør i Høje-Taastrup Kommune samt vicedirektør for Sundhedsforvaltningen i Københavns Kommune.

Han begyndte sin karriere som fuldmægtig i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune.

Tiltrædelsen finder sted 1. januar 2022, hvor Lau Svendsen-Tune afløser Else Sommer, der i august måned meldte sin afgang efter fem år som direktør i DM.

Forrige artikel Kasper Fogh Hansen vender tilbage som formand for Madens Folkemøde Kasper Fogh Hansen vender tilbage som formand for Madens Folkemøde Næste artikel Socialdemokrat ny formand for Danske Regioner Socialdemokrat ny formand for Danske Regioner