Kendt Venstremand og it-pioner drosler ned

Efter 38 år i it-branchen stopper direktør Peder Hvejsel i den daglige ledelse af it-kæden CBC – Din lokale IT-partner. Han er desuden kendt for sit virke i politik for Venstre. 

Direktør Peder Hvejsel er netop fyldt 68 år og har nu besluttet at drosle ned. Det skriver fredericiaavisen.dk

Han er direktør for kæden CBC – Din lokale IT-partner, som er Danmarks største og ældste it-kæde og består af over 70 ejerledede forretninger over hele landet.

Han er en desuden en kendt skikkelse i partiet Venstre.

Så muligheden i Commodore
Forud for sin ansættelse i CBC havde Peder Hvejsel en lang karriere som selvstændig i it-branchen. Han begyndte i 80’erne med at forhandle Commodore-mikrocomputere og softwareløsninger til firmaer. 

Da PC’en kom til, gik han ind i markedet, der stod til at erstatte brugen af skrivemaskiner. Dette førte til stor vækst, der dog fik en ende, da Microsoft satte sig tungt på markedet. 

Herefter gik han ind i markedet for laserprintere med selskabet Danline. Efter at have overdraget virksomheden i 1996 blev han ansat i CBC-kæden, som han førte igennem kriserne i 90’erne og 00’erne.

Lang politisk karriere
Sideløbende med karrieren i it har Peder Hvejsel haft en lang politisk karriere. Igennem 24 år har han som Venstremand siddet i byrådet i Børkop og Fredericia kommune og har senest været regionsrådsmedlem i Region Syddanmark.

Han fratræder ved årets udgang men fortsætter i bestyrelsen. Peder Hvejsels afsked markeres med en reception 5. december. 

Forrige artikel Tidligere formand for Realkreditforeningen fortsætter i samme sektor Næste artikel Medicinens talerør vælger ny formand fra AstraZeneca