Joe Biden genopstiller til præsidentvalget i 2024

Den 80-årige amerikanske præsident genopstiller officielt som præsidentkandidat ved næste års præsidentvalg.

Rygter om Joe Bidens genopstilling til valget i 2024 har længe floreret, men nu har den 80-årige amerikanske præsident for Det Demokratiske Parti officielt annonceret sit kandidatur i en kampagnevideo på blandt andet Twitter. 

Kampagnevideoen starter med klip fra stormen på Kongressen i 2021, og Biden lægger op til en kamp for demokratiet og friheden i USA.

"Da jeg stillede op til præsident for fire år siden, sagde jeg, at vi er i en kamp om Amerikas sjæl. Det er vi stadig. Spørgsmålet, vi står overfor, er, om vi i de kommende år har mere eller mindre frihed," siger han blandt andet i videoen, der kan ses nederst i artiklen. 

Joe Biden er med sine 80 år den ældste præsident i USA's historie. Bliver han valgt som demokraternes præsidentkandidat ved primærvalget i begyndelsen af 2024, kan han ende med at stå overfor sin modstander fra valget i 2020, Donald Trump, der meldte sit kandidatur i november sidste år, hvis han ligeledes vælges som republikanernes præsidentkandidat. 

 

Forrige artikel Jon Stephensen undskylder over for 19-årig partifælle Jon Stephensen undskylder over for 19-årig partifælle Næste artikel Helle Thorning-Schmidt modtager Vallø Prisen Helle Thorning-Schmidt modtager Vallø Prisen