Intern strid i KL efter folkeskole-offensiv

UENIGHED: KL-politikere raser over foreningens ambition om at ændre folkeskolens formålsparagraf. Ifølge kritikerne har det aldrig været behandlet som et selvstændigt punkt i hverken KL's formandskab, bestyrelse eller det relevante fagudvalg.

KL’s top handlede uden demokratisk mandat, da man kort før skolestart blæste til kamp for at få ændret folkeskolens formålsparagraf.

Det mener næstformanden for KL’s børne- og kulturudvalg, Ulf Harbo (EL). Ifølge ham er opgøret med folkeskolens formålsparagraf aldrig blevet behandlet som selvstændig punkt i børne- og kulturudvalget.

Derfor forstår han ikke, hvordan udvalgets formand, Anna Mee Allerslev (R), i starten af august kunne lancere netop den ambition på Politikens forside.

”Det er jeg noget rystet over, eftersom der mig bekendt ikke er truffet nogen beslutning om, at vi i KL nu vil have lavet om på formålsparagraffen,” siger Ulf Harbo, som til dagligt sidder i kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune.

SF-politiker er også overrasket
Hans kritik bakkes op af Kirstine Bille (SF), der ud over sin plads i KL’s bestyrelse og formandskab også er tidligere borgmester i Syddjurs Kommune.

”Formålsparagraffen har ikke været drøftet som andet end en bisætning til et større udspil. Derfor var jeg meget overrasket over, at Anna Mee gik ud med en så bastant udmelding,” siger Kirstine Bille.

Hun henviser til KL’s udspil ’Godt på vej mod uddannelse og job’, som blev præsenteret i juni. Her nævnes folkeskolens formålsparagraf ikke med et eneste ord.

KL henviser til referat
Fra KL’s side afviser man at kommentere på kritikken af forløbet omkring folkeskolens formålsparagraf.

I en mail til Altinget skriver KL’s kommunikationsafdeling, at ”sagen har en karakter, som vi vurderer passer bedst til intern drøftelse i KL.”

Herudover henviser man til referatet fra det pågældende møde i foreningens børne- og kulturudvalg i starten af maj.

Af referatet fremgår det, at udvalget indstiller, ”at KL bør rejse et behov for at se nærmere på at indarbejde et fokus på det praksis-/anvendelsesorienterede i folkeskolens formålsparagraf.”

Altinget har været i kontakt med flere andre medlemmer af KL’s børne- og kulturudvalg, som var tilstede ved mødet.

Ingen kan huske, at et opgør med folkeskolens formålsparagraf var til egentlig diskussion, eller at det var sat på dagsordenen til det pågældende møde.

Der er dog også enighed blandt flere af udvalgets øvrige medlemmer om, at de ikke føler sig ført bag lyset.

---
Læs mere om den interne ballade i KL på Altinget: kommunal (kræver abonnement). Tegn et gratis prøveabonnement her.

Forrige artikel Esben Lunde vil gøre København til fødevarernes Davos Esben Lunde vil gøre København til fødevarernes Davos Næste artikel DR vil nedlægge op til 65 stillinger DR vil nedlægge op til 65 stillinger