Her er regeringens lovindgreb i skolekonflikten

DOKUMENTATION: Regeringen har i dag præsenteret sit indgreb i konflikten mellem lærerne og kommunerne. Læs lovforslaget her.

Efter næsten fire ugers lockout af de danske lærere har regeringen i dag valgt at gribe ind i konflikten. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fremsætter senere i dag regeringens lovforslag til indgreb.

Lovforsalget indebærer blandt andet, at lærernes arbejdstidsregler afskaffes. Folketinget forventes at hastebehandle lovforslaget i weekenden, så eleverne kan komme i skole igen mandag.

"Lovforslaget er udformet med udgangspunkt i de ønsker og forslag, som parterne hver især er fremkommet med under forhandlingsforløbet, men hverken lærerne eller deres arbejdsgivere imødekommes fuldt ud. Lovforslaget betyder, at lærerne bliver sidestillet med størstedelen af de statsansatte med hensyn til arbejdstid og omfattes af særlige værnsregler. Vedtagelse af lovforslaget vil betyde, at eleverne kan komme i skole på mandag den 29. april 2013," lyder det blandt andet i Mette Frederiksens fremsættelsestale. 

Læs regeringens lovforslag her

Ændringerne træder i kraft 1. august 2014.

Forrige artikel Lockout har ændret vores syn på lærernes arbejde Lockout har ændret vores syn på lærernes arbejde Næste artikel Altinget.dk varmer op til parlamentsvalget Altinget.dk varmer op til parlamentsvalget