Heino Knudsen: Jeg fritog direktøren fra tjeneste, fordi vi ikke kunne lande en fratrædelsesaftale

Det er "en samlet vurdering" af regionsdirektøren, der gør, at man først tjenestefritog hende, før man senere indgik en aftale om hendes fratrædelse, lyder det nu fra Region Sjællands formand.

Da Region Sjællands regionsdirektør, Annemarie Zacho-Broe, og regionsrådet fredag sidste uge indgik en gensidig fratrædelsesaftale, var det efter direktøren havde været fritaget for tjeneste i fire dage.

Regionen har indtil nu ikke begrundet, hvorfor regionsdirektøren i første omgang skulle fritages for tjeneste.

Men nu giver regionrådsformand Heino Knudsen (S) en forklaring.

Det skyldes, at man i første omgang ikke kunne lande en fratrædelsesaftale, lyder det fra socialdemokraten.

"Vores udgangspunkt har været, at vi gerne vil have lavet en gensidig fratrædelsesaftale. Det lykkedes desværre ikke mandag (sidste uge, red.). Derfor måtte vi i første omgang kommunikere, at regionsdirektøren var fritaget for tjeneste," udlægger han forløbet overfor Altinget.  {{toplink}}

"Der ligger ikke mere i det, end at det ikke lykkes at lave en gensidig aftale," siger Heino Knudsen.

Det lykkedes så til gengæld senere på ugen. I en pressemeddelelse fredag morgen lød det, at man var blevet enige, og at regionsrådet ønskede sig en "ny profil".

Altinget har været i kontakt med Annemarie Zacho-Broe, der ikke ønsker at kommentere Heino Knudsens udlægning af forløbet.

Hvorfor ønsker I ikke længere, at Annemarie Zacho-Broe skal være regionsdirektør?

"Det er en samlede vurdering, vi har gjort over de her fem måneder, og som gør, at vi har haft behov for en anden profil til at lede Region Sjællands administration," siger Heino Knudsen.

At hun først blev tjenestefritaget vakte opsigt, fordi Annemarie Zacho-Broe før har mistet sit arbejde som topchef i det offentlige under stor medievågenhed, da hun som kommunaldirektør i Fredericia blev hjemsendt under mistanke for habilitetsproblemer. En hjemsendelse, hun senere fik medhold i var uberettiget.

Ligger der ikke en ret stor mistillid i, at man fritager fra tjeneste, bare fordi man ikke lige med det samme kan blive enige om en gensidig fratrædelse?

"Nej, det gør der ikke. Det, der ligger i det, er det, der skete i mandags med fritagelse fra tjenesten. Det er et udtryk for det, vi også skriver i vores fælles aftale; at Region Sjælland ønsker en anden profil til at lede regionens administration. Og det er også det tjenestefritagelsen er et udtryk for. Så der er ikke nogen forandringer i det," siger han.

Heino Knudsen: Vi var grundige, da vi ansætte

Hvad er det for en profil, man ønsker som administrativ leder af Region Sjælland?

"Det er en lidt anden måde at spørge om det, du spurgte om før, og jeg kommer ikke til at gå nærmere ind i det. Jeg drøfter videre med mit regionsråd. Vi har heldigvis rigtig stærke direktionsmedlemmer og ledere i vores organisation i Region Sjælland."

Er det samarbejdet med den øvrige direktion og sygehusdirektionerne, der har haltet, eller har det været problemer i forhold til regionsrådet?

"Ej, det kommer jeg ikke til at gå nærmere ned i. Det er som sagt en samlet vurdering, vi har lavet" 

Hvad ligger der i den fratrædelsesaftale?

"At vi er enige om at ophæve samarbejdet. Og der ligger jo de vilkår, som fremgår af kontrakten," siger han. {{toplink}}

Ifølge TV2 får Zacho-Broe 2,5 millioner kroner med sig i fratrædelse for hendes fem måneder i jobbet.

Det er kun fem måneder siden, at hun tiltrådte. Har I haft en god nok rekrutteringsproces, hvis I allerede fem måneder efter når frem til, at I ønsker en anden profil?

"Vi har haft en rigtig grundig ansættelsesproces med inddragelse af en række medarbejdere, det politisk niveau og et eksternt rekrutteringsfirma," siger han.

"Der er jo ingen, der ønsker at stå i den her situation efter fem måneder. Så jeg anerkender, at det har været meget kortvarigt. Men desværre ser vi ikke nogen vej uden om den her gensidige aftale og nødvendige beslutning, som vi ser det. Vi har været meget grundige, og det vil vi også være igen. Men desværre går tingene ikke altid, som man ønsker sig. Og der er ingen, der har ønsket, at de skulle gå, som vi har set her."  {{toplink}}

Forrige artikel Her er topforhandlerne og deres håndlangere, som skal lægge arm med regeringen om lønmilliarderne Her er topforhandlerne og deres håndlangere, som skal lægge arm med regeringen om lønmilliarderne Næste artikel Folketingets formand sætter ind over for løse hunde på Christiansborg Folketingets formand sætter ind over for løse hunde på Christiansborg