Han har været chef for Søværnet. Nu skal kontreadmiral rådgive forsvarsteknologisk videnscenter

Kontreadmiral Torben Mikkelsen har tidligere meldt ud, at han ved udgangen af maj stopper i Forsvaret efter 42 år.

1. juni lægger kontreadmiral Torben Mikkelsen uniformen fra sig og tiltræder sin nye stilling som seniorkonsulent ved Force Technology. Det sker i samarbejde med Nationalt Forsvarsteknologisk Center.

"Jeg ser meget frem til at sikre, at det forspring, vi har i Danmark i forhold til maritim modularitet, kan komme i spil til gavn for kampen i det maritime domæne. Der er brug for det nu," skriver Torben Mikkelsen på LinkedIn i forbindelse med ansættelsen.

I februar tidligere i år meldte kontreadmiralen ud, at han forlader Forsvaret ved udgangen af maj 2024. I løbet af sine 42 år i Forsvaret har han senest været chef for Forsvarets Skibsprogram ved Forsvarskommandoen. Inden da var han chef for Søværnet i fem år. 

De erfaringer skal han trække på i sin nye stilling, hvor han skal fokusere på mulighederne for at løfte den maritime videnssektor i samarbejde med den danske flåde og understøtte aktiviteterne på det maritime område, oplyser Nationalt Forsvarsteknologisk Center.

I forbindelse med, at Torben Mikkelsen forlader Forsvaret, tiltræder han også som bestyrelsesmedlem i virksomheden Military Equipment Denmark (MED). Virksomheden har særligt fokus på miljøvenligt skydebaneudstyr samt vedligeholdelse og reparation af militære køretøjer og udstyr.

{{toplink}}

Forrige artikel Statens It-råd får fire nye medlemmer Næste artikel Irans præsident er død i helikopterulykke Irans præsident er død i helikopterulykke