Forfatter bag bog om minksagen vinder Weekendavisens Litteraturpris

Forfatter Mathilde Walter Clark modtager Weekendavisens Litteraturpris for bogen 'Det blinde øje'.

Weekendavisens Litteraturpris går i år til forfatter Mathilde Walter Clark.

Det skriver Weekendavisen.

Mathilde Walter Clark modtager prisen for bogen 'Det blinde øje', som fortæller historien om forløbet, der førte frem til nedlukningen af minkerhvervet i Danmark.

{{toplink}}

"Minkene får oprejsning og kommer til ære og værdighed i hendes bog. For journalister går det værre. Det blinde øje er strid mediekritik, en satirisk fortælling om en samling flokdyr, der løber i samme retning og skriver overskrifter som 'De græder i Jylland' eller 'Minkavlere er lige så hårdt ramt som voldsofre', mens vi stod i døde dyr til knæene," lyder det i avisens vinderinterview med forfatteren.

Mathilde Walter Clark er uddannet cand.mag. i filosofi og dansk fra Roskilde Universitet og New York University og udgav sin debutroman 'Thorsten Madsens Ego' i 2004.

28. september 2023 udkom 'Det blinde øje', der tager sit udspring i efteråret 2020 under den nationale minkaflivning, der skete som følge af covid-19-pandemien.

"Forfatteren afdækker nådesløst, hvordan politikere, presse og den akademiske verden alle over tid lod sig spænde for minkbranchens vogn," skrev Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, i sin anmeldelse.

Mathilde Walter Clark var blandt ti nominerede til prisen.

{{toplink}}

Forrige artikel Stabschef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet skifter til Lægeforeningen Stabschef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet skifter til Lægeforeningen Næste artikel Alternativets partileder er syg, men har ikke sygemeldt sig Alternativets partileder er syg, men har ikke sygemeldt sig