Flertal vil have lovpakke mod indbrud

INDBRUD: Et lovkrav om tyverisikring af døre og vinduer skal få antallet af indbrud ned, hvis det står til Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Et flertal i Folketinget ønsker en ny lovpakke mod indbrud, der blandt andet skal indeholde et lovkrav om tyverisikring af døre og vinduer.

Det skriver DR Nyheder.

Flertallet består af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, og konkret ønsker de tre partier, at døre og vinduer i nybyggeri og renoverede bygninger skal være så sikre, at det vil tage mindst tre minutter at bryde dem op.

Det lovkrav skal bringe antallet af indbrud i Danmark ned, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til DR:

”Det mest effektive middel mod indbrud er at sikre sit hus. Og det sker ved at have gode vinduer og døre, som det er svært at komme ind ad.”

Hun bakkes op af kollegaen i Enhedslisten, Rune Lund, mens Dansk Folkepartis Peter Kofod Poulsen understreger, at partiet kun bakker op om lovkravet, hvis det ikke kommer til at koste for mange penge, og hvis forslaget samtidig suppleres med et forslag om højere straffe for tyveri.

De tre partier bag forslaget om lovpakken har samlet 93 mandater og dermed et flertal i Folketinget. Derfor vil de i det nye år indkalde regeringen til forhandlinger om en ny lovpakke mod indbrud.

I Venstre er retsordfører Preben Bang Henriksen dog ikke umiddelbart tilhænger af et lovkrav om tyverisikring af døre og vinduer.

”Det lyder jo besnærende i en juletid, der er præget af indbrud. Men vi skal passe på, vi ikke gør det dyrere at være dansker. Det bør dybest set være op til den enkelte, om man vil sikre sit eget hus,” siger han til Ritzau.

Preben Bang Henriksen vil hellere se på højere straffe for at nedbringe antallet af indbrud.

Forrige artikel Fik du set: Da Hans Christian Schmidt talte lige ud af posen om togsignaler Fik du set: Da Hans Christian Schmidt talte lige ud af posen om togsignaler Næste artikel Børne- og Socialministeriet klar med ny organisation: Sådan fordeles rollerne Børne- og Socialministeriet klar med ny organisation: Sådan fordeles rollerne