Flere danskere genoptrænes end nogensinde før

GENOPTRÆNING: Antallet af genoptræningsplaner er steget med 85 procent siden 2007. Det viser en ny opgørelse fra KL. Ældre Sagen roser kommunernes indsats.

Kommunerne har nu for alvor fået gang i arbejdet med at genoptræne danskerne, når patienterne er blevet udskrevet fra sygehuset.

En ny opgørelse fra KL viser, at 163.000 danskere fik i 2013 en genoptræningsplan, hvilket er en stigning på 85 procent i forhold tallet i 2007. Her overtog kommunerne opgaven fra amterne.

Formand for KL’s social- og sundhedsudvalg Thomas Adelskov (S) er meget tilfreds.

”Aldrig har så mange patienter fået genoptræning, efter de er blevet udskrevet fra sygehuset. Den kraftige vækst er meget positiv for borgernes mulighed for at komme sig hurtigt,” siger han.

Kommuner har oprustet indsats
Der har været hård kritik af kommunernes indsats med at sikre patienterne genoptræning tilstrækkeligt hurtigt og af ordentlig kvalitet. Men kommunerne har over årene oprustet markant, siger Thomas Adelskov.

”At det især er den kommunale genoptræning, der er i vækst, skyldes, at vi i kommunerne har oprustet gevaldigt på dette område og har udviklet nogle mere avancerede tilbud, der kan klare flere komplicerede genoptræningsopgave,” siger Thomas Adelskov.

Hos Ældre Sagen, der følger genoptræningsområdet tæt, roser man kommunerne for, at der bliver udført stadig flere genoptræningsforløb.

”Det er meget positivt. Kommunerne havde generelt voldsomme kapacitetsproblemer, da de fik opgaven. Men der er virkelig sket noget på området de seneste år,” siger seniorkonsulent Maj Vingum Jensen fra Ældre Sagen.

Læs hele artiklen på Altinget: sundhed her (kræver abonnement).

,

Forrige artikel Holstein: Khader-comeback varsler ny værdipolitik for K Holstein: Khader-comeback varsler ny værdipolitik for K Næste artikel Khader: Vi skal stoppe nazi-islamismens fremmarch Khader: Vi skal stoppe nazi-islamismens fremmarch