Her er delaftalerne på finansloven

FL15: En samlet finanslovaftale mellem regeringen, EL og SF blev præsenteret torsdag. Se her de delaftaler på finansloven, som regeringspartierne, SF og Enhedslisten de seneste dage har landet.

Siden mandag har regeringen, Enhedslisten og SF præsenteret en række delaftaler på finansloven, og torsdag middag kunne partierne så præsentere den samlede aftale om finansloven for 2015. 

Se de forskellige delaftaler her:

Den grønne delaftale
Der afsættes 100 mio. kr. årligt i perioden 2015-2018. Midlerne målrettes indsatser, der styrker natur, biodiversitet og miljø, omstilling til økologi i fødevareproduktionen, udvikling og demonstration af ny miljøteknologi samt udviklingen af cirkulær økonomi og deleøkonom. Læs mere her.

Delaftale på socialområdet
Aftalen indeholder flere penge til pædagogisk personale i dagtilbud, klippekort til ekstra hjemmehjælp og en pulje til ekstra modtagelse af flygtninge i kommunerne i 2015. Læs mere her.

Omlægning af udviklingsbistanden
I stedet for 2,5 milliarder kroner skal udviklingsområdet kun omlægges for en milliard kroner. Penge bliver blandt andet taget fra projekter i Afrika og erhvervsindsatser, mens der er fundet ekstra penge til det danske hus i Palæstina og kamp mod illegale kapitalstrømme. Læs mere her.

6,5 milliarder til sundhed
Fem milliarder fra regeringens sundhedsudspil fra i efteråret. Og halvanden milliard til en styrkelse af fødeafdelinger, de medicinske afdelinger, mere forebyggelse og sikring af at kronikere får deres retmæssige ekstra tilskud til medicin. Det er blandt resultaterne af delaftalen på sundhedsområdet. I alt afsættes 6,5 milliarder kroner til sundhed i perioden 2015-2018. Læs mere her.

Indsats mod social dumping
Regeringen, SF og Enhedslisten er som del af finansloven 2015 blevet enige om at afsætte 120 millioner kroner i perioden 2015-2018 til bekæmpelse af social dumping. Det betyder blandt andet, at den fælles myndighedsindsats mellem Arbejdstilsynet, SKAT og politi styrkes, og den ekstra bevilling vil ifølge aftaleteksten betyde, at myndighederne i 2015 kan gennemføre dobbelt så mange fælles aktioner mod social dumping i forhold til i år. Aftalen indeholder desuden en styrkelse af indsatsen på cabotage-området, hvor der afsættes yderligere 10 mio. kr. i 2015, stikprøvekontrol af det kommende sikkerhedskort i byggeriet, styrket kendskab til den danske model hos udenlandsk arbejdskraft med mere. Læs mere her

Flere almene boliger
Som del af finansloven er regeringen, Enhedslisten og SF blevet enige om at ændre planloven, så landets fem største kommuner kan kræve, at hver fjerde bolig i et nyt byområde er almennyttig. Aftalen betyder, at de fem største kommuner får mulighed for at lave lokalplaner, der kræver op til 25 procent almene boliger i området. Det er dog kun i nye områder, hvor der planlægges, at kommunerne kan stille den type krav. Derfor har regeringen, SF og Enhedslisten skabt en ny lånemulighed, hvor almene boligorganisationer kan låne penge til at opkøbe grunde, der ellers ville være for dyre. Aftalen betyder, at der afsættes 500 millioner kroner til de næste ti år. Læs mere her


Se den samlede finanslov for 2015 her. 

,

Forrige artikel Eks-diplomat: EU-ministre melder sig ud af det politiske arbejde Eks-diplomat: EU-ministre melder sig ud af det politiske arbejde Næste artikel Billige boliger til storbyer på finansloven Billige boliger til storbyer på finansloven