Fhv. ukrainsk parlamentsmedlem står i spidsen for Anders Foghs nye rådgivningskontor i Kyiv

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen udvider sit rådgivningsfirma, Rasmussen Global, med et nyt rådgivningskontor i Kyiv. Det skal ledes af forhenværende parlamentsmedlem Olena Sotnyk. 

Det bliver Olena Sotnyk, tidligere ukrainsk parlamentsmedlem for det konservative og kristen-demokratiske parti Samopomich, der skal stå i spidsen for Rasmussen Globals nye ukrainske rådgivningskontor.

Det skriver Rasmussen Global i en pressemeddelelse.

Den nye rådgivningsservice skal hjælpe internationale virksomheder med at forstå situationen i Ukraine og investere i genopbygningen af Ukraine.

Olena Sotnyk skal lede rådgivningens fysiske kontor i Kyiv, men derudover er også Anders Fogh Rasmussen selv en del af rådgivningen. Olena Sotnyk var parlamentsmedlem fra 2014 til 2019, hvor hun blandt andet beskæftigede sig med europæisk integration, EU-lov og menneskerettigheder.

Fra 2015 var hun en del af den parlamentariske delegation i Europarådet, hvor hun var formand for Europarådets Committee on Legal Affairs and Human Rights samt næstformand for den liberale gruppe i Europarådet. 

Forrige artikel Viceborgmester melder sig ud af Venstre efter kovending i minksag Viceborgmester melder sig ud af Venstre efter kovending i minksag Næste artikel Tidligere borgmesterkandidat forlader S i Faxe efter langstrakt konflikt