Holstein: Embedsmænd drages til ansvar i instrukssagen – godt eller dårligt nyt for Støjberg?

Sidste del af instrukskommissionens beretning giver Inger Støjbergs forsvarere en chance for at sende ansvaret over til embedsmændene, siger Altingets politiske kommentator Erik Holstein, der forudser, at sagen vil få embedsmændene til at være mere på vagt over for ministrene. Hør mere i dagens Ajour.

Når instrukskommissionen nu vurderer, at fem embedsmænd også har et ansvar i instrukssagen, kan det være en fordel for Inger Støjbergs forsvar i den kommende rigsretssag. Men også anklageren kan bruge elementer fra beretningen.

Det siger Altingets politiske kommentator Erik Holstein i dagens Ajour.

Anklageren vil sige, at selvom embedsmændene skulle have været mere klare i deres kommunikation, fortalte de Inger Støjberg, at instruksen var ulovlig.

Omvendt kan forsvareren bruge den nye vurdering til at sige, at embedsmændene ikke kommunikerede klart nok, og at Støjberg derfor var i god tro.

Den nye vurdering kan også få betydning for fremtidige ministre, fordi nogle embedsmænd nu i højere grad vil sige fra over for det politiske niveau.

Hør mere om konsekvenserne for Inger Støjberg i dagens Altinget Ajour med Altingets politiske kommentator Erik Holstein.

Hvorfor lytter du til Altingets podcasts? Hjælp os med at gøre vores podcasts endnu bedre ved at svare på spørgeskemaet på Altinget.dk/lyd

Forrige artikel Ugen i EU: Mette Frederiksen er ikke varm på Merkels idé om EU-traktatændringer Ugen i EU: Mette Frederiksen er ikke varm på Merkels idé om EU-traktatændringer Næste artikel Var regionernes brug af psykiatripengene inden for skiven? Svaret får vi snart Var regionernes brug af psykiatripengene inden for skiven? Svaret får vi snart