Efter et år i Washington D.C. skal ambassadør nu sikre dansk plads i FN's Sikkerhedsråd

Christina Markus Lassen bliver ny FN-ambassadør i New York. Hun skal sammen med Danmarks særlige repræsentant, Holger K. Nielsen, arbejde for, at Danmark opnår en plads i FN's Sikkerhedsråd.  

Jagten på en dansk plads i FN's Sikkerhedsråd bliver nu intensiveret.

Topdiplomat Christina Markus Lassen er blevet udpeget til posten som FN-ambassadør i New York, som hun tiltræder 1. september 2023. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Hun skal sammen med Danmarks særlige repræsentant for kampagnen for en dansk plads i FN-Sikkerhedsrådet, Holger K. Nielsen, arbejde for, at Danmark formår at få opbakning nok til at sikre pladsen.

Et politisk mål for SVM-regeringen

Det er en ambition fra SVM-regeringen, at Danmark skal styrke sit udenrigspolitiske arbejde. Og det er et erklæret mål, at Danmark skal opnå en plads en i FN's Sikkerhedsråd. Det fremgår af regeringsgrundlaget.

Da Danmark lancerede sit kandidatur til en plads i FN's Sikkerhedsråd, sagde statsminister Mette Frederiksen: 

"Vi vil gøre vores del for, at verden bliver mere sikker, fredelig og lige."

Det er FN's Generalforsamling, der skal vælge medlemmerne til rådet, og det kræver opbakning fra to tredjedele af FN's 193 medlemsstater. 

Danmark sad sidst i sikkerhedsrådet fra 2005 til 2006, og dermed vil det i 2025 være 20 år siden, at Danmark sidst havde en plads i det eftertragtede råd.

Christina Markus Lassen tager turen fra Washington D.C., hvor hun har siddet som Danmarks ambassadør i USA siden september 2022. 

Hun har tidligere været politisk direktør i Udenrigsministeriet samt EU's ambassadør i Libanon.  

{{toplink}}

Forrige artikel Tidligere sundhedsordfører for Venstre vil være formand for Krifa Tidligere sundhedsordfører for Venstre vil være formand for Krifa Næste artikel Nu er den årlige ambassadørrokade på plads Nu er den årlige ambassadørrokade på plads