Dronningen må fortsat aflyse audienser på Christiansborg

Kongehuset har aflyst de offentlige audienser med op til 100 deltagere hver anden mandag på Christiansborg i et snart et år - og det må dronningen fortsat gøre på grund af Corona-situationen.

Nydekorerede danskere må vente med at møde op på Christiansborg og takke majestæten for en tildelt orden eller medalje, skriver Politiken.

Årligt uddeles der ca. 300 ordener, 500-600 belønningsmedaljer og 1.500-1.600 fortjenstmedaljer i Danmark.

Det gælder også i år. Men nu har covid-19 foreløbig ødelagt det flere hundrede år gamle audienssystem. Det har været sat i bero siden 11. marts sidste år, og ingen ved hoffet tør i dag sige, hvornår det igen bliver sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne dørene til audiensgemakket på Christiansborg Slot. Her gælder både hensynet til de mange fremmødte og til den nu 80-årige dronning.

Det betyder, at de borgere, der er dekoreret siden begyndelsen af marts sidste år, og andre, som ikke nåede at kom i audiens før denne dato, ikke får mulighed for at takke dronningen personligt for den tildelte hæder. Det gælder også dem, der har fået kongelig udnævnelse til en stilling eller et hverv.

 

Forrige artikel Tre afdøde Larsen-brødre med i millionbevilling til Folkemødet Næste artikel SF's nye spidskandidat i Faxe er for første gang en kvinde