Det ved vi om hackerangrebet på Udlændingeministeriet

HACKERANGREB: Udlændinge- og Integrationsministeriet blev onsdag aften ramt af et hackerangreb, der har lagt ministeriets hjemmeside ned. Tyrkisk hackergruppe har påtaget sig ansvaret. 

Udlændinge- og Integrationsministeriet blev onsdag aften ramt af et hackerangreb, der har lagt ministeriets hjemmeside ned.

Den tyrkiske og religiøse/nationalistiske hackergruppe Aslan Neferler Tim har taget ansvaret for angrebet.

Gruppen har på Facebook linket til en række danske nyhedsmediers dækning af angrebet.

 

Støjberg: Tidsmæssigt sammenfald
Det såkaldte DDOS-angreb ramte dagen efter, at Inger Støjberg på Facebook viste, at Kurt Westergaards Muhammed-tegning er baggrundsbillede på hendes iPad.

Men det er for tidligt at fastlå en sammenhæng, fortæller Udlændinge- og Integrationsministeriet, der endnu hverken har undersøgt motiv, eller hvem der står bag. 

Alligevel udtalte udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg onsdag aften selv til TV2, ”at der da er et tidsmæssigt sammenfald.”

Angreb stadig i gang
Da angrebet ramte, valgte Udlændinge- og Integrationsministeriet at lukke uim.dk ned for at undgå større skader, oplyser ministeriet.

Men da DDOS-angrebet, der er en måde at belaste en hjemmesides båndbredde, stadig er i gang, kan hjemmesiden ikke åbnes endnu. 

Ministeriet oplyser, at man for nuværende arbejder på højtryk for at få hjemmesiden op igen, samt at man forventer, at det lykkes i løbet af 24 timer. 

 

Forrige artikel Topmøde: EU-chefer har hele EU’s fremtid på menuen Topmøde: EU-chefer har hele EU’s fremtid på menuen Næste artikel Esben Lunde skærer ned på udpegede naturområder Esben Lunde skærer ned på udpegede naturområder