Det ved vi om anden runde af regeringens udflytningsplaner

UDFLYTNING: Regeringen vil formentlig komme med en plan for udflytning af statslige arbejdspladser i denne uge. Her er et overblik over, hvad vi ved om udflytningen.

Tusindvis af embedsmænd får afgjort deres fremtidige arbejdsliv denne uge, når regeringen onsdag eller torsdag præsenterer sin plan for udflytning af statslige arbejdspladser.

Det erfarer Altinget.

Udflytningen betyder, at en række styrelser bliver rykket fra hovedstadsområdet ud til provinsen. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har tidligere udtalt, at der bliver tale om "tusindvis" af arbejdspladser.

De ansatte i styrelserne skal enten flytte med eller kigge efter et nyt job, og embedsmændene har set frem til præsentationen med lige dele nervøsitet og spænding.

Det er den anden runde af udflytninger og den skulle egentlig have været præsenteret før jul. Men tiden blev for knap, fortalte innovationsminister Sophie Løhde (V), der derfor udskød planen, som afgør tusindvis af menneskers arbejdsliv.

Uddannelserne flytter med
Søndag fortalte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til Avisen Danmark, at man denne gang vil rykke flere uddannelser ud til provinsen.

Det vil ifølge ham være en del af den plan, som ventes at blive præsenteret onsdag eller torsdag.

Troels Lund Poulsen var selv hovedarkitekten bag den første plan for udflytning fra 2015, og han siger til avisen, at man dengang glemte at rykke de erhvervsrettede uddannelser ud til virksomhederne.

Kommuner bejler til styrelser
Op til præsentationen af udflytningsplanen har flere kommuner forsøgt at få en styrelse eller institution anbragt hos sig.

Blandt andet har man i Lemvig talt varmt for at få Miljøstyrelsen til kommunen, og i Guldborgsund har man set sig varm på Erhvervsstyrelsen.

Den seneste udflytning i 2015 betød, at 3.900 statslige arbejdspladser skulle udflyttes, og af dem er 2.500 blevet flyttet indtil videre.

Udflytningsplanen kommer kort tid efter, at man valgte at dele Skat op i syv forskellige styrelser, der skal fordeles rundt om landet.

Det betyder, at et sted mellem 1.000 og 1.400 medarbejdere hos Skat skal flytte inden 2021. Det fik medarbejderne at vide i december.

Forrige artikel Søren Gade stiller op til Europa-Parlamentet Søren Gade stiller op til Europa-Parlamentet Næste artikel Dagens overblik: S trækker udskældt LA-video tilbage Dagens overblik: S trækker udskældt LA-video tilbage