Dansk Sygeplejeråd og EnBlandtOs vinder Dansk Kvindesamfunds ligestillingspris

Mathildeprisen gives i anledning af Dansk Kvindesamfunds 150 års fødselsdag til to prismodtagere. Ligestillingsprisen går til Dansk Sygeplejeråd og til den danske MeToo-kampagne EnBlandtOs.

Dansk Sygeplejeråd og EnBlandtOs vinder Mathildeprisen i anledning af 150-året for Dansk Kvindesamfund.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

"Vi har valgt at hædre to store bevægelser, som har kæmpet en brav kamp mod magtbastioner og patriarkatet. De to bevægelser har på hver deres måde sat skub i tiltrængte debatter, som fremmer ligestillingen," skriver Dansk Kvindesamfund i pressemeddelelsen.

Dansk Sygeplejeråd hædres for at have "genoplivet ligelønsdebatten" ved sommerens strejker og for at føre kampagne mod Tjenestemandsreformen fra 1969.

Prisen går også til det danske MeToo-indspark EnBlandtOs, hvor en række unge kvinder førte kampagne mod sexchikane på Christiansborg. 

Mathildeprisen er opkaldt efter forfatteren Mathilde Fibiger, der i 1800-tallet skrev om kvinders frigørelse. Prisen gives til personer eller organisationer, der gør en særlig indsats for at fremme ligestilling mellem kønnene.

{{toplink}}

Forrige artikel Tidligere SF'er melder sig ind i Enhedslisten Tidligere SF'er melder sig ind i Enhedslisten Næste artikel Realdanias direktør vinder nordisk bæredygtighedspris