Bendt Bendtsen siger farvel på landsråd

For et år siden meddelte Bendt Bendtsen (K), at han stopper i politik, når der er valg til Europa-Parlamentet. I dag siger han officielt farvel på partiets landsråd i København. 

Efter 30 år i aktiv partipolitik siger Bendt Bendtsen (K) officielt farvel på partiets landsråd i København 22. september.

Bendt Bendtsen meddelte allerede for et år siden, at han havde besluttet ikke at genopstille, når der er valg til Europa-Parlamentet, hvor han har siddet som medlem de sidste ti år. 

Når han ikke genopstiller, er det ikke fordi, han er træt af politik, understreger han overfor TV 2 Fyn, men fortæller, at 30 år i politik i en alder af 64 tærer på kroppen.

"Nu skal jeg have tid til at kigge på den nye generation," fortæller han med henvisning til sine børnebørn.

I 1989 blev Bendt Bendtsen valgt ind i Odense Byråd, og senere har han været folketingskandidat i tre fynske valgkredse. I otte år har han været formand for Konservative og undervejs også økonomi- og erhvervsminister samt vicestatsminister i den daværende VK-regering.

Bendt Bendtsen forlod dansk politik i 2009, og til europaparlamentsvalget til næste år forlader han også politik i Europa. 

Forrige artikel Mette Bock officielt valgt som EP-spidskandidat Næste artikel Efter 29 år: Afdelingschef forlader KL