Advokat modtager hæderpris for sin kamp mod hvidvask

Advokatsamfundets Fond har tildelt sin hæderspris til advokat Anne Birgitte Gammeljord for hendes bidrag til internationalt samarbejde og bekæmpelse af hvidvask i Europa.

Som bannerfører for internationalt samarbejde og bekæmper af hvidvask er Anne Birgitte Gammeljord blevet tildelt advokaternes hæderspris.

Det skriver Advokatsamfundets Fond i en pressemeddelelse.

"Hun er en kæmpe kapacitet inden for bekæmpelse af hvidvask og har spillet en væsentlig rolle i forhold til hele hvidvask-regelsættet i EU gennem sit virke i CCBE," udtaler Martin Lavesen, formand for Advokatrådet, i pressemeddelelsen.

Anne Birgitte Gammeljord var formand for hvidvaskkomitéen i Sammenslutningen af advokatråd i Europa (CCBE) fra 2010 til 2015 og er i dag fortsat et af komitéens medlemmer.

”Det er for mig stort at modtage hædersprisen fra Advokatsamfundets Fond," udtaler hun i pressemeddelelsen.

{{toplink}}

Hun er desuden første vicepræsident i organisationen European Law Institute (ELI), som blandt andet beskæftiger sig med forskning og at give anbefalinger knyttet til den juridiske udvikling i Europa.

"Arbejdet er væsentligt for at sikre det fremadrettede faglige fundament for de advokater, som virker i Danmark, fordi en større og større del af vores nationale lovgivning udspringer fra EU,” siger Anne Birgitte Gammeljord i pressemeddelelsen.

Anne Birgitte Gammeljord er medlem af Advokatrådets internationale udvalg og har tidligere været en del af både Advokatnævnet og Advokatrådet.

Forrige artikel Wammen bliver ambassadør for globalt FN-program: Skal indsamle milliarder til uddannelse Wammen bliver ambassadør for globalt FN-program: Skal indsamle milliarder til uddannelse Næste artikel Regeringsrokade i Norge: Støre udnævner tre nye ministre Regeringsrokade i Norge: Støre udnævner tre nye ministre