Søren Pind kåret som årets Svikmølleoffer

HÆDER: Søren er politikkens spøgelsesbilist, der kører med 180 i modsat retning af alle andre, men i modsætning til andre spøgelsesbilister, gør han det fuldt bevidst, lyder det i begrundelsen.

Gennem årene har Svikmølleofferet været en person, som alle elsker at hade, og alle hader at elske, og en, som formår at bringe farve og kulør til Danmark.

I år er æren tilfaldet minister for udviklingsbistand, Søren Pind (V), der i oktober også blev tildelt årets Ting-pris af netavisen Altinget.dk.

Svikmøllens redaktør, Paul Schøitt, lagde i sin tale i dag den langvarige indsats som festligt indslag i Danmark til grund for valget af Søren Pind som årets "offer".

Politikkens spøgelsesbilist
"Fadbamser og en lille en til næsen med Lars Løkke ... Ros til Jønke ... Ti liberale teser ... Hushjælp ... Boligspekulanter ... Din tøjleverandør, ja listen er lang. I pressen er du hædrende omtalt som problem-magnet," sagde Paul Schøitt i talen og fortsatte:

"Du er, hvad jeg vil kalde politikkens spøgelsesbilist. Du kører med 180 i modsat retning af alle andre, men i modsætning til andre spøgelsesbilister, gør du det meste fuldt bevidst. Populisme ligger langt fra dig, og du går ind for det, du går ind for, og du står ved det. Du er aldrig bleg for at give en undskyldning - selv om det måske først er dagen efter."

<img align="left" src="@nyimg=7365@" />Ikke kun nydelse
Udviklingsministeren modtog et diplom i form af en karikaturtegning lavet af Peder Bundgaard og kvitterede med en veloplagt takketale. Her erklærede han, at det var med stor ære, at han var blevet valgt som Svikmølleoffer:

"Hvis folk holder af at ironisere og tegne ens handlinger, så ved man, at man ikke er helt galt på den," sagde han og indrømmede dog, at de sidste dages opmærksomhed måske har været lidt for overvældende.

"Jeg nyder ikke altid at være på forsiden. Groucho Marx sagde engang, at det altid er sjovt at være i aviserne. Det vil jeg ikke give ham ret i."

Svikmøllen 2010 - 96. årgang,
Red. Paul Schiøtt, 48 sider,
Pris: 79,95 kr.
Er netop udkommet

Forrige artikel Finanslov giver gebyr-smæk til organisationer Finanslov giver gebyr-smæk til organisationer Næste artikel Forligspartier føler sig snydt Forligspartier føler sig snydt