Tidligere Nationalbank-direktør er død

DØDSFALD: I en alder af 91 år er den tidligere direktør for Nationalbanken Erik Hoffmeyer død.

Erik Hoffmeyer, der sad i den fornemme stol som direktør for Nationalbanken i næsten 30 år frem til 1994, er gået bort.

Det oplyser hans familie til Politiken.

Erik Hoffmeyer blev 91 år gammel og er ikke bare den længstsiddende Nationalbankdirektør i Danmark, men også i resten af verden. Han blev udnævnt til posten i 1965 i en alder af bare 40 år og forlod den først, da han blev pensioneret.

Størstedelen af hans karriere tilbragte han i Nationalbanken, hvor han blev ansat som nyuddannet cand.polit. i 1951. Sideløbende med sit job her forfattede han en doktorafhandling om manglen på dollar og den amerikanske udenrigshandel, og han fik titel af professor i nationaløkonomi i 1959, kun 39 år gammel. Siden 1998 har han været adjungeret professor i nationaløkonomi ved Syddansk Universitet.

Erik Hoffmeyer var dog også engageret i arbejde uden for den finansielle sektor. Han var i en årrække præsident for Psykiatrifonden og formand for Dansk Alzheimerforenings Forskningsfond, og derudover har han været indehaver af en række bestyrelsesposter i den danske medieverden, blandt andet i Politikens Fond og A/S Politiken Holding.

Forrige artikel Venligboer afviser Khaders kritik: Under lavmålet Venligboer afviser Khaders kritik: Under lavmålet Næste artikel Enhedslisten til kamp mod ulighed Enhedslisten til kamp mod ulighed