Tre eksperter skal undersøge Tibet-sagen

UNDERSØGELSE: Arbejdsbeskrivelsen for den kommission, der skal undersøge den såkaldte Tibet-sag, er nu på plads. To år får de tre juridiske eksperter til at lave arbejdet.

Blev der givet ulovlige instrukser til de politifolk, der forhindrede demonstranter i at vifte med det tibetanske flag i 2012?

Det er omdrejningspunktet for den undersøgelseskommission, der skal granske den såkaldte Tibet-sag. Den er nedsat af justitsminister Søren Pind, som nu er klar med kommissoriet, som bestemmer, hvad der skal undersøges.

Kommissionen skal bestå af tre medlemmer, som bliver udpeget inden jul. Formanden skal være en landsdommer, som skal lede en advokat og en universitetsjurist, der skal udgøre de to andre medlemmer.

Undersøgelsen skal kigge nærmere på sagsforløbet hos blandt andre Justitsministeriet, Rigspolitiet og Københavns Politi. De myndigheder har lavet svar til Folketinget om sagen, og her skal kommissionen vurdere, om det offentlige skal søge nogen draget til ansvar, som det hedder.

Udenrigsministeriet blev draget ind i sagen, efter Jyllands-Posten kunne påvise, at en formulering omkring at tabe ansigt formentlig stammede herfra.

Undersøgelseskommissionen har fået to år til arbejdet, som starter, når dens medlemmer er blevet udpeget.

Forrige artikel Ulla Tørnæs dropper kommunalpolitik Ulla Tørnæs dropper kommunalpolitik Næste artikel Ny måling: Venstre vinder vælgere tilbage Ny måling: Venstre vinder vælgere tilbage