Tine Rostgaard: Rapport om ny ældrelov inddrager i forvejen overbelastede pårørende

Det er interessant at se på, hvilke problemer udelades i oplægget til den nye ældrelov. Blandet andet er forebyggende indsatser og pårørendes eksisterende belastning er ikke nævnt i rapporten, skriver Tine Rostgaard.

Som nok bemærket af læseren, har regeringen bebudet at der skal udarbejdes en ny ældrelov. Den skal være kort og præcis, og med fokus på klare værdier.

Som led i arbejdet frem mod den nye lov, har Ældreministeriet her i foråret afholdt en række møder med et rådgivende panel og tre ekspertgrupper. Og nu er afrapporteringen fra disse møder så landet. Som der står i rapporten, er rapporten udtryk for diskussionerne i ekspertgrupperne, og dermed ’ikke udtryk for regeringens eller Social- og Ældreministeriets bud på indretningen af fremtidens ældrepleje.’

Men, som der også står i rapporten, blev stregerne i sandet allerede tegnet før panel- og ekspertgrupperne gik i gang. Rapporten er også båret frem af de to Ældretopmøder, som har været afholdt, og den før sommeren indgåede velfærdsaftale på ældreområdet. Og rapportens konklusioner er derfor nok en god indikator for vejen frem mod den nye ældrelov.

Login