Nu ser vi, hvordan Europas seniorer og ældre har klaret sig under coronakrisen

Der er væsentlige forskelle imellem de europæiske lande, når vi ser på, hvordan covid-19 har ramt de midaldrende og ældre, men den danske befolkning synes generelt at have været mere robust sammenlignet med andre lande, skriver professor Tine Rostgaard.

Indlæggelses- og dødstallene for covid-19 er stigende efter, at Danmark har fjernet alle restriktioner. Og der har fået en del fokus i udlandet, hvor flere spørger, hvad det dog er, de har gang i, i Danmark.

For eksempel har nobelprismodtager i økonomi Paul Krugman udtrykt forbløffelse over vores 'bring it on'-attitude, mens debattører på højrefløjen i USA ligefrem har brugt Danmark som et bevis for, at vacciner ikke virker.

Sundhedsstyrelsen har imidlertid dokumenteret, at kun et fåtal af de indlagte er alvorligt syge af covid-19 og dermed indlagt med og ikke på grund af virusset. Seruminstituttet har samtidig opjusteret deres engelsksprogede information for at kommunikere denne viden til udlandet som en forklaring på, hvorfor vi ikke længere i Danmark betragter covid-19 som en samfundskritisk sygdom.

Login